Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

0
104

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα», στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του τραμ, του προαστιακού και του ΟΣΕ.

Όσον αφορά τον ΟΣΕ, καταργούνται σήμερα όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια ων διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία, καθώς και των 604 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη καταργείται.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα ΔΣ των Σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν τους δέχθηκαν προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.

Οι συνδικαλιστές επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου ότι επιχειρεί να προωθήσει εν κρυπτώ τη θεσμοθέτηση μέτρων σε βάρος των συγκοινωνιών, των επιβατών και των εργαζομένων με την μέθοδο του αιφνιδιασμού και τη δημιουργία τετελεσμένων.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας υπογράμμισε σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για τις μετατάξεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ πως «υπάρχει ένας νομός με δεδομένες μετατάξεις, δηλαδή 2.351».

Επίσης, υποστήριξε πως το 2.700 αφορά τις διαθέσιμες θέσεις «για να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερες επιλογές», λέγοντας πως «η συζήτηση που γίνεται είναι εκ του πονηρού».

Πηγή: i-live

Σχόλια