Ευθύνες στον Κακλαμάνη επιρρίπτει ο Ραγκούσης για τα σκουπίδια

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ευθύνες στο Νικήτα Κακλαμάνη επέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα με τα σκουπίδια.

«Έπρεπε η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, να είχε προκηρύξει, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Καμίνης πριν από λίγο, έγκαιρα τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων που έχουν λήξει ή αλλαγής της νομοθεσίας που αφορά στους συμβασιούχους, ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε δράση.

«Η απεργία αυτή νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια που δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εμείς να παρακολουθήσουμε απαθείς αυτό τον εκβιασμό που υφίσταται διαρκώς από αυτή τη δημοτική αρχή και από όσους επιλέγουν τέτοιες καταχρηστικές τακτικές να έχουν σε ομηρία τους δημότες της Αθήνας δημιουργώντας τόσο σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα είναι υπόλογη και απέναντι στον εισαγγελέα αν δεν προκηρύξει τις θέσεις για τις υπηρεσίες καθαριότητας.

«Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν νέα απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα με τους συμβασιούχους και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που, όπως καταγγέλλουν, δεν πληρώθηκαν.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια