Πάτρα: ποδηλάτες και εθελοντές καθάρισαν το δασύλλιο

0
20

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο καθαρισμός του δασυλλίου της Πάτρας από διάσπαρτα σκουπίδια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή εθελοντών και των «Ποδηλατών – ποδηλατισσών Πάτρας».

Στον καθαρισμό του δασυλλίου συμμετείχαν περίπου 40 άτομα, γεγονός που δείχνει ότι υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση.

Οι εθελοντές κατάφεραν να καθαρίσουν ένα μεγάλο τμήμα του δάσους, καταπολεμώντας το πρόβλημα της αισθητικής υποβάθμισης και στέλνοντας το μήνυμα ότι με τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε καλυτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.

Σημειώνεται ότι συλλέχτηκαν απορρίμματα που γέμισαν κάπου 20 σακκούλες μεγάλου μεγέθους, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η ανεύθυνη χρήση συσκευασιών μιας χρήσης (από αναψυκτικά, μπουκάλια νερού, άλλα πλαστικά) είναι ο κύριος ρυπαντής των υπαίθριων χώρων αναψυχής.

Αξίζει να προσέχουμε περισσότερο τι κάνουμε με αυτές τις συσκευασίες γιατί, όπως έγραψαν οι «Ποδηλάτες – ποδηλάτισσες» σε κείμενο που διένειμαν, «με την δράση αυτή δεν επιδιώκουμε μόνο την απομάκρυνση των σκουπιδιών από το χώρο του άλσους, αλλά κάνουμε και ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης στο θέμα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης που φέρει ο καθένας μας για όλους τους ελεύθερους  χώρους και την κατάστασή τους».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια