Σύγχυση με τη συμφωνία εργοδοτών-συνδικάτων – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συγκεχυμένα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των εργασιακών, καθώς λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών περί επίτευξης συμφωνίας, ο  πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μίλησε για «κατασκευασμένη» είδηση.

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας ισχυρίστηκε πως  ουδέποτε επιτεύχθηκε συμφωνία ΓΣΕΕ- εργοδοτών για υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων και μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

«Πρόκειται για μεθοδευμένη αθλιότητα που εξυπηρετεί συμφέροντα εργοδοτικών κύκλων. Η ΓΣΕΕ ούτε συμφώνησε, ούτε πρόκειται να συμφωνήσει σε τέτοια κατεύθυνση», είπε σχετικά ο κ. Παναγόπουλος.

Η αντίδραση της ΓΣΕΕ ήρθε ως απάντηση στις προτάσεις του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου για εξαήμερη εργασία και μείωση και ταυτόχρονη μείωση του καθημερινού ωραρίου για περιστολή των δαπανών για υπερωρίες.

Ο κ. Δασκαλόπουλος είπε πως «οι υπέρμαχοι της στασιμότητας ανέδειξαν μία-δύο επουσιώδεις τεχνοοικονομικές ρυθμίσεις, ως δήθεν κατάργηση του πενθημέρου και του 8ώρου, ενώ δεν θίγουν ούτε αμοιβές, ούτε δικαιώματα των εργαζομένων» και έκανε λόγο για δαιμονολογία, συκοφαντία, διαστρέβλωση και προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

—Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

1. Η απόκλιση των αποδοχών των εργαζοµένων -ανά επιχείρηση- θα είναι έως 12% από τις Συλλογικές ή Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας

2. Η χρονική διάρκεια των επιχειρησιακών συµβάσεων θα είναι μέχρι δύο έτη.

3. Δεν θα γίνονται ομαδικές απολύσεις κατά τη διάρκεια ισχύος της επιχειρησιακής σύμβασης.

4.Επιθεωρήσεις εργασίας
Οι συµφωνίες για τις µειώσεις των µισθών θα κοινοποιούνται στις επιθεωρήσεις εργασίας.

5. Οι συλλογικές συμβάσεις θα ισχύουν σε κλάδους οι εκπρόσωποι τωβν οποίων συμφωνούν σε ποσοστό 51%.

6. Συµφωνίες για αποκλίσεις – µειώσεις µισθών θα µπορούν να υπογράφονται και στις µικρές επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόµων, όπου δεν υπάρχει σωµατείο.

Πηγή i-live news

Σχόλια