Ισραήλ: ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά – 40 νεκροί

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τραγική τροπή πήρε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε ένα από τα ελάχιστα δάση του Ισραήλ έξω από τη Χάιφα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε έκκληση για βοήθεια σε Ιταλία, Ρωσία, Ελλάδα και Κύπρο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν η αιτία που προκάλεσαν την ταχύτατη εξάπλωση των εστιών οδηγώντας τις Αρχές στην εκκένωση κατοικιών και εγκαταστάσεων, αλλά και του Πανεπιστημίου της Χάιφας, που βρίσκονται στην περιοχή δάσους Καρμέλ.

Λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 άτομα, όλοι εργαζόμενοι σε φυλακή η οποία εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, παγιδεύτηκε στις φλόγες και ανατράπηκε με αποτέλεσμα οι περισσότεροι επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο.

Μέχρι αργά το βράδυ βρέθηκαν 36 σωροί επιβαινόντων, ενώ ακόμη αγνοείται η τύχη κάποιων επιβατών.

Επίσης, τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με εγκαύματα, οι δύο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Χάιφα, ο οποίος ακολουθούσε το λεωφορείο, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας έχουν καεί πολλές εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης, μέρος της οποίας ήταν τεχνητή.

Στη περιοχή υπάρχει και καταφύγιο σπάνιων ζώων που επίσης κινδυνεύουν.

Κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι «Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει με τους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ρωσίας ζητώντας την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς».

Χθες το απόγευμα, αναχώρησαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415 από την Ελευσίνα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Χάιφα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια