«Στο κόκκινο» η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Μακεδονία

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στα ύψη εκτινάχτηκε τις τελευταίες δυο ημέρες η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του Κέντρου Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, Βασίλης Ευαγγελόπουλος, επισήμανε ότι από την Πέμπτη στους σταθμούς μέτρησης της ΔΕΗ και του Κέντρου Περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία καταγράφονται υψηλές συγκεντρώσεις σε αιωρούμενα σωματίδια (ΡΜ10).

«Οι συγκεντρώσεις αυτές, που οφείλονται εν μέρει στη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, αναμένεται να παραμείνουν υψηλές μέχρι και αύριο Παρασκευή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγελόπουλος.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων σημειώθηκε στον οικισμό της ΔΕΗ, στο Προάστιο Κοζάνης, όπου οι μετρήσεις κατέγραψαν 127 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (mg/m3). Ακολουθούν η Πτολεμαΐδα με 103 mg/m3, η Φλώρινα με 94 mg/m3 και η Κοζάνη με 90 mg/m3.

Λόγω της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης ο κ. Ευαγγελόπουλος συμβουλεύει τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις να «παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον κατά το επόμενο διήμερο».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια