Εκατοντάδες ακτιβιστές κατευθύνονται στο Κανκούν

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Περισσότεροι  από 400 ακτιβιστές έφυγαν από την πόλη του Μεξικού την Τετάρτη με προορισμό το Κανκούν, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Στις 7 Δεκεμβρίου θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο της Βολιβίας  Έβο Μοράλες, καθώς είναι ο μοναδικός πρόεδρος που σκοπεύει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, εκτός από τον πρόεδρο του Μεξικού, Φελίπ Καλντερόν», τόνισε σε δηλώσεις του ένας από τους ακτιβιστές.

«Θα απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις την εξεύρεση αποτελεσματικών μηχανισμών για τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 50%», προσέθεσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, η Σύνοδος του Κανκούν δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αφού ήδη από την τρίτη ημέρα η Ιαπωνία απείλησε να τινάξει τις διαπραγματεύσεις στον αέρα εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ανανέωση των στόχων του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, αποφάσισε να μην μεταβεί στο Κανκούν προβλέποντας ότι «η Σύνοδος  δεν θα καταλήξει σε καμία συμφωνία».

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των ακτιβιστών στο Κανκούν διοργανώθηκε από την κίνηση «La Via Campesina», στην οποία συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και χωρικοί.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ήδη έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κλιματική αλλαγή, που προκαλεί ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα όπως κεραυνούς, ξηρασίες κλπ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια