ΔΕΗ : Τις 70.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία :

Όσο ο χρόνος κυλά προς την 15η Δεκεμβρίου και καθώς από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προκύπτει ότι παράταση δεν θα δοθεί, τόσο πυκνώνει ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων από καταναλωτές της ΔΕΗ προς ένταξη στο λεγόμενο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά πλέον υποβάλλονται περισσότερες από 4.000 αιτήσεις, όταν προ  δύο εβδομάδων το νούμερο ήταν κατά 50% χαμηλότερo, με αποτέλεσμα, πλέον, συνολικά οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί να υπολογίζονται σε 70.000 περίπου.

Η διαφορά είναι  εμφανής σε σχέση προς τα στοιχεία που είχε δώσει μόλις την περασμένη  εβδομάδα, από βήματος συνεδρίου  του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής  Ευρώπης, ο καθ’ ύλιν αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε μιλήσει για 40.000 αιτήσεις μέχρι εκείνες τις ημέρες.

Ωστόσο, παρά την επιτάχυνση, τα νούμερα είναι πολύ μικρά, αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσο οι εκτιμήσεις του υπουργείου όσο και εκείνες της ΔΕΗ παραπέμπουν σε περίπου 1,2 εκατ. δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, το οποίο συνεπάγεται εκπτώσεις της τάξης του 10% και του 20% σε σχέση προς τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς και ακόμη υψηλότερες σε σχέση με τα αυξημένα τιμολόγια που θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά.

Και το τελευταίο που  θα ήθελαν να δουν οι αρμόδιες υπηρεσίες  της ΔΕΗ είναι, προφανώς, η επιβεβαίωση  του κανόνα της τελευταίας στιγμής  για τον Έλληνα…

Θυμίζουμε εδώ ότι  στο ΚΟΤ μπορούν να υπαχθούν πελάτες  της ΔΕΗ με καταναλώσεις χαμηλότερες των 800 κιλοβατωρών ανά 4μηνο, εφόσον έχουν εισόδημα έως το αφορολόγητο όριο και με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για κύρια κατοικία. Επίσης στο ΚΟΤ εντάσσονται και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Σχόλια