Ασία – Ειρηνικός: 3.000 MW από ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2013

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ADB) επιδιώκει να παράγει 3.000 MW από ηλιακή ενέργεια σε Ασία και Ειρηνικό μέχρι το 2013, βελτιώνοντας την ενεργειακή επάρκεια στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ADB, Haruhiko Kuroda, επισήμανε ότι οι υψηλοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης σε Ασία και Ειρηνικό αλλά και η αυξημένη ζήτηση για ενέργεια επιτάσσουν την ανάπτυξη προγραμμάτων ηλιακής ενέργειας.

«Οι ασιατικές χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν την οικονομική πρόοδο και να βελτιώσουν την ενεργειακή ασφάλεια, χαράσσοντας παράλληλα αναπτυξιακές στρατηγικές χαμηλού άνθρακα», επισήμανε ο κ. Kuroda.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η ADB έθεσε σε εφαρμογή μια φιλόδοξη πρωτοβουλία (ASEI) για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την ανέγερση ηλιακών πάρκων αλλά και μηχανισμών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα.

Πριν την πρωτοβουλία της ADB η δυναμικότητα των ηλιακών και φωτοβολταϊκών πάρκων σε Ασία και Ειρηνικό δεν ξεπερνούσε τα 500 MW, ωστόσο με τις νέες προσπάθειες που συντελούνται η δυναμικότητα αναμένεται να φτάσει τα 1.000 MW μέχρι το τέλος του 2011 και τα 3.000 MW το 2013.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια