ΔΕΗ: υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την EDF Energies Nouvelles

0
62

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της γαλλικής EDF Energies Nouvelles, της ΔΕΗ ΑΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ η συμφωνία αφορά κυρίως την αξιοποίηση της συνδυασμένης γνώσης και εμπειρίας των δύο ομίλων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την ανάπτυξη μεγάλων, πολύπλοκων και τεχνολογικά προηγμένων ενεργειακών έργων στην Ελλάδα.

Βάσει αυτής της συνεργασίας οι δύο όμιλοι μελετούν την από κοινού ανάπτυξη ενός αριθμού έργων με προτεραιότητα έργα αιολικής ενέργειας από την EDF Energies Nouvelles στη Φλώρινα, περιοχή μεγάλου δυναμικού, ισχύος τουλάχιστον 200ΜW, καθώς επίσης και ένα υβριδικό έργο στην Κρήτη που θα συνδυάζει αιολικό πάρκο ισχύος 90MW και υδροηλεκτρικό σταθμό με αντλιοστάσιο.

Η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω την συνεργασία του Ομίλου ΔΕΗ με την EDF Energies Nouvelles στην Ελλάδα που έχει ξεκινήσει με την από κοινού λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 38ΜW στη Βοιωτία.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια