Απορρίμματα: επιταχύνεται η αποκομιδή – «Μαγική εικόνα» λέει ο Καμίνης

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι πιέσεις προς τους εργαζομένους στον ΧΥΤΑ Φυλής απέδωσαν με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκομιδής των απορριμάτων που έχουν πνίξει εδώ και δέκα ημέρες τους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» οι εργαζόµενοι στον ΧΥΤΑ εντατικοποιούν τις εργασίες, τηρώντας στάση αναµονής ενόψει της ερχόµενης ∆ευτέρας, οπότε και θα συζητηθεί νέα προσφυγή των 100 συµβασιούχων, οι οποίοι αποµακρύνθηκαν προ ηµερών µετά τη λήξη των συµβάσεών τους και την απόρριψη των ασφαλιστικών µέτρων που είχαν καταθέσει.

Παρόλα αυτά οι υπολογισμοί μιλούν για περίπου 30.000 τόνους απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής κάνουν λόγο για ομαλοποίηση της κατάστασης.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποστηρίζοντας πως ο μηχανισμός «στον ΧΥΤΑ της Φυλής, µετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση κατά των συµβασιούχων, πλέον δεν επαρκεί όχι µόνο για τη διαχείριση των όγκων που έχουν συσσωρευτεί αλλά ούτε καν για τις καθηµερινές ανάγκες της πρωτεύουσας».

Χαρακτήρισε δε τα περί ομαλοποίησης ως « καλλιεργούμενη εικόνα», προέβλεψε πως τα Χριστούγεννα θα μαζευτούν 200.000 τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους και πως «το πρόβληµα ενδεχοµένως θα επεκταθεί και στον τοµέα της αποκοµιδής στην Αθήνα µέσα στον Ιανουάριο, αφού εκείνο το διάστηµα αναµένονται δικαστικές αποφάσεις για 700 συµβασιούχους, εργαζόµενους στην καθαριότητα του δήµου».

Για το econews

Newslink

Σχόλια