Ν. Κορέα: sos για τα ζώα στο νησί που βομβαρδίστηκε

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκατοντάδες είναι οι σκύλοι που έχουν μείνει χωρίς φροντίδα στο νησί Γεοπγιεόνγκ, το οποίο βομβαρδίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον στρατό της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την κορεάτικη φιλοζωική οργάνωση «Κοινωνία για την Ελευθερία των Ζώων», περίπου 200 με 300 ζώα, κυρίως σκύλοι, περιπλανώνται μόνα τους στο νησί ή έχουν μείνει δεμένα.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ασκούν πιέσεις για τη διάσωση των άτυχων ζώων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 12.000 υπογραφές με στόχο τη λήψη μέτρων για την φροντίδα και την προστασία τους.

Οι βορειοκορεάτικοι βομβαρδισμοί της περασμένης εβδομάδας κόστισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και ανάγκασαν τους 1.500 κατοίκους του νησιού Γεοπγιεόνγκ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Το να προστατεύσουμε τα ζώα που έμειναν πίσω είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον συναισθηματικό πόνο», αναφέρεται στη σελίδα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών για την προστασία των τετράποδων.

Σημειώνεται ότι η φιλοζωική οργάνωση «CARE» έχει ήδη στείλει κάποια από τα μέλη της για να φροντίσουν τα ζώα, ενώ σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν στο νησί και κτηνίατροι.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια