«Γαρίδα δολοφόνος» εισέβαλε στην Ουαλία

0
63

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην Ουαλία εισέβαλε η «γαρίδα δολοφόνος», το είδος Dikerogammarus villosus, που τρέφεται με μικρά ψαράκια. Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Υπηρεσία της χώρας η  γαρίδα εισβολέας, που αλλάζει την οικολογία των οικοσυστημάτων στα οποία εισβάλλει, έχει εντοπιστεί σε δυο διαφορετικά σημεία.

Το συγκεκριμένο είδος ευδοκιμούσε ανάμεσα στη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία Θάλασσα, ωστόσο τα τελευταία δέκα χρόνια εξαπλώθηκε στη δυτική Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθός της, η «γαρίδα δολοφόνος» ξεκινά από τα 3 χιλιοστά και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 χιλιοστά σε μήκος, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από της γαρίδες της περιοχής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ξενικού αυτού είδους είναι ότι πολλές φορές σκοτώνει τα θύματά του, χωρίς ωστόσο να τα τρώει.

Οι Αρχές της Ουαλίας έχουν σημάνει συναγερμό για τον περιορισμό του είδους, ενώ έχει δοθεί διαταγή στους ψαράδες και σε όσους κολυμπούν στα σημεία που εντοπίστηκε η φονική γαρίδα να καθαρίζουν καλά τον εξοπλισμό τους ώστε να μην μεταφερθεί σε άλλες περιοχές.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια