Αρχελών: Ημέρα Εθελοντισμού

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Φέτος 450 εθελοντές από όλο τον κόσμο προσέφεραν 16.500 εθελοντικές εργασιο-ημέρες, στις προσπάθειες του Αρχελών, του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, για να προστατέψουν τις Caretta caretta και τα μικρά τους σε Κρήτη, Ζάκυνθο, και Πελοπόννησο.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού και οι εθελοντές του Αρχελών καλούν όλο τον κόσμο στο Κέντρο Διάσωσης για να τους δείξουν μέσα από ξεναγήσεις και ταινίες την δουλειά που κάνουν για τη σωτηρία των απειλούμενων χελωνών.

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που βρίσκεται πάνω στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας (στάση Τραμ: «Παλαιό Δημαρχείο»), θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 θα προβληθεί σειρά ντοκιμαντέρ για την προστασία των θαλασσίων χελωνών από τους εθελοντές του Αρχελών.

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού σηματοδοτεί και την δέκατη επέτειο του Παγκόσμιου Έτος Εθελοντισμού 2001 των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011.

Περιμένουμε όλους όσους θεωρούν τον εθελοντισμό μια μεγάλη κοινωνική αξία που πρέπει να διαδοθεί και να αναπτυχθεί, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στο Κέντρο Διάσωσης του Αρχελών στη Γλυφάδα.

**η φωτογραφία είναι του Αρχελών

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια