Κανκούν: αισιόδοξοι οι Αμερικάνοι για τις συνομιλίες με τους Κινέζους

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι σημειώθηκαν βήματα προόδου στις συνομιλίες της με το Πεκίνο για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής, στο περιθώριο της Συνόδου στο Κανκούν.

Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και «πρωταθλητές» στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εκτόξευσαν αλληλοκατηγορίες το προηγούμενο διάστημα για έλλειψη βούλησης και πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Κανκούν, Τζόναθαν Πέρσινγκ, είπε στο Reuters ότι «το προηγούμενο διάστημα καταναλώσαμε πολύ ενέργεια προσπαθώντας να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας» και πρόσθεσε πως «αίσθησή μου είναι ότι προοδεύσαμε… μένει να αποδειχθεί από τα συμπεράσματα του συνεδρίου».

Από την άλλη πλευρά ο Κινέζος επικεφαλής Σου Γουέι εμφανίστηκε περισσότερο συγκρατημένος δηλώνοντας πως «είχαμε έναν πολύ ειλικρινό και ανοιχτό διάλογο με τους Αμερικανούς φίλους μας και πιστεύω πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα επιθυμούν ένα καλό αποτέλεσμα στο Κανκούν».

Για το econews

Newslink

Σχόλια