Η Scarlett Johansson εκπέμπει SOS για το κλίμα

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Scarlett Johansson και επτά ακόμη σταρ συνυπογράφουν μια ανοιχτή επιστολή για τις κλιματικές αλλαγές την οποία απέστειλαν προς τους αρχηγούς των κρατών- μελών του Ο.Η.Ε.

Την επόμενη εβδομάδα οι: Scarlett-Johansson, Djimon Hounsou, Gael Garcia Bernal, Helena Christensen, Miguel Bose, Christine Davis, Bill Nighy και Angelic Kitzo θα βρεθούν στο Κανκούν όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Ο.Η.Ε. για τις κλιματικές αλλαγές που έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της συνεχούς απειλής των έντονων κλιματικών αλλαγών.

Τι έγραψαν στην επιστολή τους οι 8 σταρ

Η ομάδα των «8» ζητά από τους αρχηγούς των κρατών- μελών του Ο.Η.Ε. να πάρουν πιο δραστικά μέτρα. Αναγνωρίζουν δε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στην Κοπεγχάγη πριν από ένα χρόνο βοήθησαν αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλιματικές αλλαγές και ο ένας χρόνος μετά την Σύνοδο της Κοπεγχάγης ήταν κόλαση.

Πλημμύρες, ξηρασία, πυρκαγιές, καταιγίδες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τις καλλιέργειες και σε πολλές περιπτώσεις στοίχισαν και τη ζωή μερικών από τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου.

Επίσης η Σκάρλετ και η «πράσινη» παρέα της ζήτησε τη χρηματοδότηση των φτωχών κοινοτήτων του Κανκούν που θα τις προστατεύσει και θα βοηθήσει να διατηρήσουν χαμηλά τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, δίνοντας έτσι λύση στο σημερινό αδιέξοδο των κλιματικών αλλαγών.

Τέλος η ομάδα των «8» κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου προειδοποίησαν ότι ο χρόνος τελειώνει, αλλά δεν είναι πολύ αργά για να αποτραπεί η κλιματική καταστροφή.

«Περιμένουμε να παίξετε τον ρόλο σας στην ιστορική πρόκληση της εποχής μας, ώστε να εξασφαλίσουμε το δικό μας μέλλον αλλά και των γενεών που θα ακολουθήσουν», έγραψαν οι σταρ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχόλια