Συνάντηση Γιάννη Μανιάτη με την πρέσβειρα του Καναδά

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με την πρέσβειρα του Καναδά, κα. Renata Stewart, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των ενεργειακών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά και τις δυνατότητες σύσφιξης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Πράσινης Ανάπτυξης.

Παράλληλα, η κα Stewart έθιξε το πρόβλημα του παραγόμενου Καναδικού πετρελαίου από βιτουμενιούχες άμμους (oil sands) της Αλμπέρτα, ποσοστό 10% του οποίου κατευθύνεται στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Οι ρυθμίσεις της Κοινοτικής οδηγίας για την ποιότητα των καυσίμων, εξαιρεί στην παρούσα φάση το εν λόγω πετρελαϊκό προϊόν.

Ο Καναδάς συζητά το θέμα με τις Κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ε.Ε, προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.

Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι οι αρμόδιες Ελληνικές υπηρεσίες θα εξετάσουν το θέμα προκειμένου να διατυπώσουν άποψη, ενώ υπογράμμισε πως θα ήταν χρήσιμη η περαιτέρω διαβούλευση του Καναδά με τα αρμόδια κοινοτικά όργανα για την επίλυση αυτού του τεχνικού και εμπορικού ζητήματος.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια