Διαμαρτυρήθηκαν για το εμπόριο γούνας και τον βασανισμό των ζώων

0
35

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα το Πανελλήνιο Δίκτυο Οργανώσεων για τα Ζώα (ΠΑ.Δ.Ο.ΖΩ.), στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαμαρτυρίας «Worldwide Fur Free Friday» (Παγκόσμια Παρασκευή Κατά της Γούνας).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, υποστηρίζοντας την ανάγκη για την άμεση προώθηση άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, που δεν περιλαμβάνουν το βασανισμό και τη θανάτωση ζώων, οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό με συνθήματα όπως «Εμπόριο γούνας – εμπόριο θανάτου», «ο βασανισμός των ζώων δεν είναι μόδα» και «πείτε όχι στην γούνα – μην πληρώνετε για τον βασανισμό των ζώων».

«Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε τα ζώα, μην στηρίζετε τον βασανισμό τους» και «μην αγοράζετε ούτε τρίχα αληθινής γούνας», ήταν τα μηνύματα τους προς τον κόσμο.

Σε φυλλάδια που μοίρασαν οι διαδηλωτές επισημαίνεται πως κάθε χρόνο περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται με φριχτούς τρόπους σε όλον τον κόσμο για την γούνα τους, ενώ οι τρόποι αφαίρεσης της γούνας τους είναι απάνθρωποι, αφού πολλά γδέρνονται ενώ είναι ακόμη ζωντανά.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια