Πράσινοι Εισαγγελείς για το περιβάλλον

0
79

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Παπαδάκης ζητεί με σχετική εγκύκλιο του προς τους προϊσταμένους όλων των Εισαγγελιών της χώρας, τον ορισμό εισαγγελέων με αρμοδιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο κ. Παπαδάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα καταπάτησης καμένων εκτάσεων και για το συγκεκριμένο λόγο παρήγγειλε στους εισαγγελείς να υποχρεώσουν τους διευθυντές δασών της περιφέρειάς τους, να ασκούν αδιάλειπτη εποπτεία των εκτάσεων για την πρόληψη αυθαίρετων κατασκευών.

Ως προς τα εργατικά ατυχήματα, ο κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι πολλά περιστατικά οφείλονται σε έλλειψη εκπαίδευσης και μέτρων ασφαλείας και συνιστά στους κατά τόπον εισαγγελείς, ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τη διατύπωση της ποινικής δίωξης και του κατηγορητηρίου, κυρίως στα εξ αµελείας εγκλήματα, ώστε να απονέµεται έγκαιρα και ορθά η δικαιοσύνη.

«Αυτό που ατονεί δεν είναι οι διατάξεις, αλλά οι ελεγκτικοί µηχανισµοί και ο σεβασµός σε αυτές», τονίζει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά σε περιπτώσεις θανατηφόρων ή σοβαρών εργατικών ατυχημάτων, να καταβάλλεται προσπάθεια για ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια