Ο Μπάρακ Ομπάμα «μεγαλύτερος ρυπαντής» ηγέτης στον κόσμο

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τον τίτλο του «μεγαλύτερου ρυπαντή» απένειμε το γαλλικό περιοδικό Terra eco στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, κατόπιν σύγκρισης των πολιτικών ηγετών των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου.

Από την 1η Ιανουαρίου 2010 ως την 31η Οκτωβρίου, οι μετακινήσεις του Μπάρακ Ομπάμα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One παρήγαγαν 20.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Οι (μεταφρασμένες σε CO2) μετακινήσεις του Ομπάμα «ζυγίζουν» όσο αυτές του Κινέζου προέδρου Χου Ζιντάο, του Μεξικανού Φελίπε Καλντερόν και του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα.

Ο δεύτερος στην κατάταξη των ρυπαντών Φελίπε Καλντερόν απέχει παρασάγγες του Ομπάμα, καθώς οι μετακινήσεις του «ζύγισαν» 7120 τόνους σε CO2.

Ακολούθησαν ο Λούλα ντα Σίλβα με 7033 τόνους, ο Χου Ζιντάο με 7025 τόνους και η Ανγκέλα Μέρκελ με 5138 τόνους.

Το Terra Eco απένειμε τα εύσημα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζύ καθώς ήρθε τελευταίος στη λίστα με 2900 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται πως οι μετακινήσεις του Μπάρακ Ομπάμα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και για έναν επιπρόσθετο λόγο: το κόστος ανά ώρα πτήσης του Air Force One ξεπερνάει τα 180.000 δολάρια, ποσό που επιβαρύνει τον Αμερικανό φορολογούμενο…

Για το econews

Newslink

Σχόλια