Πρόσθετη εισφορά 2% στους δημοσίους υπαλλήλους για να σωθεί το εφάπαξ

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την επιβολή πρόσθετης εισφοράς 2% επί των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να είναι εις θέση να καταβάλλει μελλοντικά το εφάπαξ.

Δεδομένης της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), μετά και το πρόσφατο κύμα συνταξιοδοτήσεων, η κυβέρνηση εξετάζει, πέραν της επιβολής εισφοράς 2%, την παρακράτηση ενός ακόμη μισθού (του δεύτερου) στους νεοεισερχομένους ώστε να αυξηθούν σε μόνιμη βάση τα έσοδα του Ταμείου και να δημιουργηθεί το αναγκαίο κεφάλαιο που θα διευκολύνει την καταβολή του εφάπαξ στο μέλλον χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε δανειοδότηση.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περισσότεροι από 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν στην ουρά πάνω από 14 μήνες για να πάρουν το εφάπαξ.

Ως το τέλος του τρέχοντος έτους οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 42.000 προκαλώντας ασφυξία στο ΤΕΑΔΥ που δεν δύναται να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

Πηγή i-live news

Σχόλια