Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον διευθυντή του UNEP

0
41

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και Εκτελεστικό Διευθυντή του Προγράμματος για το Περιβάλλον (UNEP), Achim Steiner, συναντήθηκε την Τετάρτη η  Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η κ. Μπιρμπίλη συζήτησε με τον διευθυντή του UNEP για θέματα προώθησης της πράσινης οικονομίας, ενώ του παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα και επάρκεια, με έμφαση στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ για την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στη νομοθετική ρύθμιση των δασικών χαρτών της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Steiner παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του UNEP και ειδικότερα αυτές που αφορούν στην πράσινη οικονομία (Green Economy Initiative), ενώ δεσμεύτηκε για την περαιτέρω συνεργασία των υπηρεσιών του UNEP με το ΥΠΕΚΑ.

Η κ. Μπιρμπίλη και ο κ. Steiner αντάλλαξαν απόψεις για το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (MediterraneanActionPlan) του UNEP και τη Μεσογειακή Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή (MediterraneanClimateChangeInitiative) του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Παράλληλα διαπιστώθηκε η ανάγκη συνέργιας όλων των μεσογειακών πρωτοβουλιών προσανατολισμένες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια