Κλιματική Αλλαγή: χωρίς μεγάλες προσδοκίες από το Κανκούν ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για εντυπωσιακή πρόοδο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Κανκούν για την Κλιματική Αλλαγή ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κρις Χιούν.

Ο κ. Χιούν, σε δηλώσεις του στο BBC, υποστήριξε πως δεν υπάρχει πιθανότητα επίτευξης δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.

Ωστόσο, σκοπός παραμένει να βρεθούν κάποια κοινά σημεία επαφής και επικοινωνίας.

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε τη βούληση της Βρετανίας και άλλων χωρών της Δύσης να υπογράψουν μια δεσμευτική συμφωνία μείωσης των εκπομπών CO2.

Μια βούληση που προσκρούει σε χώρες όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα εγχώρια οικονομικά τους συμφέροντα, αλλά και στο γεγονός ότι απαιτείται σύνθεση πολλών και πολυδιάστατων ομάδων επιρροής με διαφορετικές επιδιώξεις.

Εντωμεταξύ, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός δημοσιοποίησε έρευνα στην οποία αποδεικνύεται πως τα επίπεδα των αερίων του θερμοκηπίου συνέχισαν την ανοδική τους πορεία το 2009.

Η έρευνα του ΠΜΟ έρχεται σε συνέχεια επιστημονικής έρευνας που έδειξε ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αγγίξουν πρωτοφανή επίπεδα το 2010, κατόπιν της πρόσκαιρης κάμψης του 2009, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για το econews

Newslink

Σχόλια