Καμπότζη : 456 νεκροί στο Φεστιβάλ Νερού!

0
46

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία :

Τουλάχιστον 456 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα το βράδυ στην Πνομ Πενχ, όταν ποδοπατήθηκαν την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ του Νερού, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Καμπότζης.

«Τώρα που κάθε επαρχία έχει κάνει την έκθεσή της (…) ο συνολικός αριθμός (των θυμάτων) είναι 456», δήλωσε ο Ιτχ Σάμχενγκ, πρόεδρος της επιτροπής έρευνας της τραγωδίας.

«Κάποια πτώματα μεταφέρθηκαν απευθείας (από τον τόπο της τραγωδίας) και κάποιοι τραυματίες πέθαναν στα σπίτια τους», πρόσθεσε για να εξηγήσει την αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς ο χθεσινός απολογισμός έκανε λόγο για 378 νεκρούς.

Εξάλλου η κυβέρνηση της Καμπότζης έκανε σήμερα έκκληση για χρήματα και υλική βοήθεια για τα θύματα της τραγωδίας. Χαρακτήρισε το δυστύχημα ως «ένα ατυχές και θλιβερό γεγονός» και ζήτησε να γίνουν δωρεές «στο πνεύμα της αλληλεγγύης και για να αντιμετωπίσουν τα θύματα τις δυσκολίες».

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η ιδιωτική εταιρεία που κατασκεύασε το συγκρότημα κτιρίων στο νησί Ντάιαμοντ αρνούνται ότι ευθύνονται για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Σχόλια