Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σύνοδο για τη σωτηρία της Τίγρης

1
35

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου για τη σωτηρία της Τίγρης στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα εν λόγω αιλουροειδή είναι κρίσιμη και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, αναφέρει δημοσίευμα του AFP.

Στην εν λόγω Σύνοδο συμμετέχουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων των 13 χωρών που φιλοξενούν ακόμη τους άγριους πληθυσμούς τίγρεων.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επισήμανε ότι «μέσα σε ένα αιώνα ο πληθυσμός των τίγρεων που ζουν ελεύθερες μειώθηκε κατά 30 φορές. Σήμερα υπάρχουν μόνο 3.200 τίγρεις στον πλανήτη».

Επίσης, χαρακτήρισε καταστροφική την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τις τίγρεις .

«Είναι ένα τραγικό και λυπηρό αποτέλεσμα», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στη μείωση του πληθυσμού τους.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εκθείασε την κίνηση που έκανε ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο που δώρισε 1 εκατ. δολάρια στο WWF για την προστασία της τίγρης.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) ανακοίνωσε ότι ο διάσημος ηθοποιός θα παραστεί στη Σύνοδο.

Η Σύνοδος για τη Τίγρη στην Αγία Πετρούπολη, είναι η πρώτη που έχει πραγματοποιηθεί για τη σωτηρία ενός μόνο είδους του ζωικού βασιλείου.

H εν λόγω σύνοδος είναι η τελευταία ευκαιρία για να βρεθούν λύσεις για την επιβίωση των άγριων τίγρεων.

Στόχος της Συνόδου είναι να υιοθετηθεί ένα Παγκόσμιο Πρόγραμμα για την Επανάκαμψη της Τίγρης.

Το Πρόγραμμα προβλέπει αφενός στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της άγριας τίγρεως, ώστε να είναι εφικτή η αναπαραγωγή της, και αφετέρου στην αποτελεσµατική αντιµετώπιση της λαθροθηρίας.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.