Το Φεστιβάλ «ΓεωΣυναντήσεις» αφιερωμένο στη Βιοποικιλότητα

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η δεύτερη χρονιά του Φεστιβάλ «ΓεωΣυναντήσεις» θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έτους Βιοποικιλότητας.

Το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 29/11 έως 8/12.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το σύλογο Conference sans Frontieres, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τις Εκδόσεις Πατάκη και το CAID.

Οι φετινές δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη. Η είσοδος είναι ελέυθεηρη.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να παρουσιαστεί στο κοινό η έννοια της Βιοποικιλότητας, ο ρόλος της και οι επιπτώσεις της απώλειάς της.

Τα ερωτήματα που γεννώνται γύρω από το ευαίσθητο θέμα της Βιοποικιλότητας είναι πολλά και οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν καθαρές απαντήσεις σε όλες τις εκφάνσεις τις διαλειτουργικότητας των οικοσυστημάτων.

Το Φεστιβάλ αυτό θα δώσει το βήμα να τεθούν αυτές οι ερωτήσεις και η παρουσία εκλεκτών επιστημόνων θα βοηθήσει κάποια από τα ερωτήματα μας να απαντηθούν.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιστημονικό ντοκιμαντέρ με θέμα τη θαλάσσια Βιοποικιλότητα, και να παρακολουθήσει μια εκπληκτική έκθεση φωτογραφίας η οποία συνδυάζει τη φύση με την τέχνη.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά και την προβολή του «HOME 2» αποκλειστικά στην Αθήνα.

Τέλος, στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα δημιουργηθεί ένας Ελληνικός Κήπος στην καρδιά της Αθήνας και θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν, να αγγίξουν, να μυρίσουν και να παίξουν με την ελληνική Βιοποικιλότητα.

Το Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις 2010 θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Jean-Jacques Cousteau οποίος γεννήθηκε 100 χρόνια πριν.

Το πρόγραμμα είναι :

•29 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2010: Κεντρική εκδήλωση Πλατεία Κλαυθμώνος, «Ο Κήπος των Αισθήσεων».

•1 Δεκεμβρίου 2010: Έναρξη στο Μέγαρο Μουσικής, με πρόσκληση. Ομιλία με θέμα άνθρωπος και Φύση, Cine Concert.

•2 – 8 Δεκεμβρίου 2010: Διάφορες εκδηλώσεις στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (έκθεση φωτογραφίας, επιστημονικά ντοκιμαντέρ, 3 διαλέξεις για σχολεία και καφενείο των επιστημών με 3 διαλέξεις για μεγάλους).

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια