Λεπίδες με AIDS σε καθηγητή για χρήση πειραματόζωων

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απειλές από ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα δέχεται ο καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο UCLA, David Jentsch.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου, ο καθηγητής έλαβε ένα πακέτο που περιείχε λεπίδες μολυσμένες με τον ιό του AIDS και ένα απειλητικό σημείωμα.

Η υπόθεση διερευνάται από το FBI, το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και την αστυνομία του Λος Άντζελες.

Μεταξύ άλλων οι Αρχές ερευνούν μια προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Τμήμα Δικαιοσύνης του UCLA».

Με την προκήρυξη η συγκεκριμένη ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για το περιστατικό και εξηγεί ότι έστειλε τις μολυσμένες λεπίδες στον καθηγητή επειδή «στο πλαίσιο των μελετών που διεξάγει για τον εθισμό στα φάρμακα, χρησιμοποιεί πειραματόζωα».

«Δεν έχει κανένα δικαίωμα να χορηγεί στα ζώα φαινκυκλιδίνη και άλλα παραισθησιογόνα διεξάγοντας έρευνες με τις επιδοτήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», επισημαίνεται στην προκήρυξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, από το 2006 στο UCLA  έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 11 περιστατικά βίας και βανδαλισμών από ακτιβιστές.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον Μάρτιο του 2009 ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του καθηγητή David Jentsch, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του.

Στο πλαίσιο των ερευνών του για τον εθισμό των εφήβων στις μεταμφεταμίνες και το κάπνισμα, ο δρ. Jentsch, καθηγητής ψυχολογίας και ψυχιατρικής, διεξάγει πειράματα σε πιθήκους.

Αναφερόμενος στα πειράματα και τις επιθέσεις που δέχεται ο δρ. Jentsch δήλωσε ότι «η υπεύθυνη χρήση ζώων στην έρευνα, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας όσων πάσχουν από ψυχικές νόσους, είναι σωστή».

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τα πειράματα και τις έρευνες γιατί «έχει ηθική ευθύνη να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για τη βελτίωση του κόσμου».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια