ΟΤΑ : Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Την Τετάρτη η αποκομιδή των σκουπιδιών

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία :

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δύο νέες 24ωρες απεργίες σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους δήμους, κατά την κυριακάτικη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών ούτε τις επόμενες 48 ώρες (οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν απεργία και την Παρασκευή), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές).

Επίσης, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ κάλεσε όλους τους συλλόγους-μέλη της να προχωρήσουν τη Δευτέρα σε Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

Τέλος, κάλεσε τα μέλη της σε συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στη συνέχεια προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά το πέρας της πορείας, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, θα αποφασιστεί η περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Σχόλια