Διαπραγματεύσεις για την γ’ δόση – Δυσαρέσκεια τρόικας για Κατσέλη

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι ΔΕΚΟ και το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου τομέα απασχολούν κυβέρνηση και τρόικα στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν εκτός του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα εισηγηθεί την εκταμίευση της τρίτης δόσης, αλλά θα αναφερθεί τόσο στις αποκλίσεις σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους του Μνημονίου όσο και στην καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών της οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» οι κκ. Ντερούζ, Τόμσεν  και Μαζούχ προειδοποίησαν ήδη την Κυβέρνηση πως τυχόν αποκλίσεις στο κλείσιμο του εφετινού Προϋπολογισμού και νέες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών πολιτικών κατά την αξιολόγηση του Φεβρουαρίου ενδεχομένως να είναι «ανυπέρβλητο εμπόδιο» στην εκταμίευση της τέταρτης δόσεως των 15 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

—Δυσαρέσκεια με Κατσέλη

Εντωμεταξύ τη δυσαρέσκεια κυβερνητικών στελεχών αλλά και της τρόικας έχει προκαλέσει άρθρο της υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη στο «Βήμα» στο οποίο στρέφεται κατά της συνταγής που προτείνει η τρόικα στις εργασιακές σχέσεις υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές έχουν κάνει λάθος εκτίμηση των πραγμάτων.

«Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα να κάνει σωστή διάγνωση. Όπως έχει αποδειχτεί συχνά , η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία», τονίζει μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας.

Ορισμένοι μάλιστα εισηγούνται την αποπομπή της κας. Κατσέλη από την κυβέρνηση.

Για το i-live news

Newslink

Σχόλια