Χανιά: 7.000 υπογραφές κατά του βοσκού που τύφλωσε το σκύλο του

1
8

Περιβάλλον- Ενέργεια-Οικολογία.

Η πρωτοφανής κινητοποίηση μελών και μη των φιλοζωικών συλλόγων, οδήγησε τελικά στον ορισμό της δίκης του βοσκού από την Ελούντα που έβγαλε μπροστά στον 16χρονο γιο του τα μάτια του σκύλου του, επειδή έφαγε μία από τις κότες του!

Η δίκη ορίστηκε να γίνει στις 12 Δεκεμβρίου και θεωρείται βέβαιο ότι θα παραστούν και θα καταθέσουν δεκάδες φιλόζωοι που θα ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 105 Φιλοζωικών Σωματείων είχε στείλει επιστολή στον εισαγγελέα Λασιθίου καταγγέλλοντας την στάση της δικαστικής λειτουργού που είχε επιληφθεί της υπόθεσης, η οποία άφησε ελεύθερο τον κτηνοτρόφο χωρίς να ορίσει ημερομηνία για την δίκη.

Η επιστολή είχε κοινοποιηθεί σε όλα τα αρμόδια υπουργεία.

Εν όψει της δίκης, μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, συγκεντρώθηκαν 7.000 υπογραφές μέσω διαδικτύου για την καταδίκη του απάνθρωπου βοσκού που είχε ισχυριστεί ότι το σκυλί τραυματίστηκε από αυτοκίνητο!

Όμως, διαψεύστηκε από την γνωμάτευση του κτηνιάτρου, που αποφάνθηκε ότι η τύφλωση του άτυχου τετράποδου είχε προκληθεί από ανθρώπινο χέρι.

Μάλιστα, στο δύστυχο σκυλάκι έγινε ευθανασία, αφού ήταν αδύνατο να επιζήσει…

Πηγή : Πρώτο Θέμα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.