Σεμινάριo Παρατήρησης Πουλιών στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

1
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εισαγωγικό σεμινάριο κατάρτισης στην παρατήρηση και αναγνώριση πουλιών διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, ώρες 11:00 – 14:00, στην Αίθουσα του Παλιού Οινοποιείου στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εθελοντές της Ορνιθολογικής, στα μέλη αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εξοικειωθεί με την παρατήρηση πουλιών (birdwatching) και να συμμετάσχει ως εθελοντής στις δράσεις της Ορνιθολογικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

– Παρουσιάσεις (ώρες 11:00 – 13:00):

* Εισαγωγή στην παρατήρηση πουλιών – Παναγιώτης Λατσούδης
* Αναγνωρίζοντας τα πουλιά – Χρήστος Βλάχος
* Η παρατήρηση πουλιών ως μέσο προστασίας – Θόδωρος Κομηνός
* Τα εθελοντικά προγράμματα καταγραφής πουλιών της Ορνιθολογικής – Μαργαρίτα Τζάλη

– Παρατήρηση και αναγνώριση πουλιών στο πεδίο (ώρες 13:00- 14:00)

Η παρατήρηση πουλιών θα γίνει σε επιλεγμένες θέσεις του Πάρκου (λίμνες- καλαμώνες, δάσος, ανοιχτοί χώροι, καλλιέργειες).

Οι παρουσιάσεις και η πρακτική στο πεδίο θα γίνουν από έμπειρα μέλη της Ορνιθολογικής, που συμμετέχουν και οι ίδιοι σε εθελοντικές καταγραφές πουλιών.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της επισυναπτόμενης δήλωσης συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι για την ολοκληρωμένη κατάρτιση – επιμόρφωση των εθελοντών, θα ακολουθήσουν σεμινάρια αναγνώρισης υδρόβιων, στρουθιόμορφων και αρπακτικών πουλιών. Όλα τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Μπορείτε να βρείτε τη δήλωση συμμετοχής εδώ.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Me endoiaferei para polu h parathrhsh pthnwn kai 8a h8ela na rwthsw an ginetai h” 8a ginei kati adistoixo kai sth Thessalonikh.Parakalw an gnwrizei kapoios 8a h8ela plhrofories.Euxaristw.

Comments are closed.