Ρέθυμνο: 8.500 στρέμματα έγιναν στάχτη το 2010

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οκτώ χιλιάδες πεντακόσια στρέμματα γης έγιναν στάχτη από τις 147 πυρκαγιές που ξέσπασαν το 2010 στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Χρήστο Μπουραντά.

Στο μεταξύ, «γεγονός που σημάδεψε τη χρονιά» χαρακτήρισε την καταστροφή του Φοινικοδάσους της Πρέβελης ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Ρεθύμνου, Αντώνης Μπαγιαρτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου με θέμα τον σχεδιασμό των δράσεων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μετά την καταστροφή στο Φοινικόδασος,  η έντονη βροχόπτωση, στο χωριό Γιαννιού είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών περιουσιών από τα ορμητικά νερά που έτρεχαν από το βουνό.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαγιαρτάκης επισημαίνει ότι «ήδη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρών, ο νομός βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και το αντιπλημμυρικό έργο στο χωριό Γιαννιού, έχει προχωρήσει».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το φοινικόδασος στην Πρέβελη, η Περιφέρεια Κρήτης, έχει λάβει μέτρα για την περίφραξή του και τον έλεγχο των δραστηριοτήτων που γίνονται εκεί είτε σε τουριστικό, είτε σε κτηνοτροφικό και αγροτικό επίπεδο.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια