Μανιτάρια portobello γεμιστά με chèvre και πέστο

0
794

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αν και δεν είναι πορτσίνι, τα πολύ μεγάλα πορτομπέλο γεμίζουν το μάτι και το πιάτο και κάνουν, λόγω εκτοπίσματος, αρκετή εντύπωση. Ολόκληρα, μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους, μια και η χαμηλών τόνων πρωταρχική τους γεύση αποτελεί καλή βάση για παιχνίδι και διαφορετικούς συνδυασμούς.

Στη συνταγή δέσαν πολύ ωραία με την ένταση που βγάζει το ελαφρά  λιωμένο κατσικίσιο τυρί ενώ το πέστο και τα κουκουνάρια ξεπετάνε μια νότα χρώματος και πικάντικης γεύσης.

Επιλεκτική απλότητα για ένα πρώτο πιάτο στο ύφος της εποχής.

Προετοιμασία: 5 λεπτά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
1 μπαστουνάκι κατσικίσιο τυρί chèvre κομμένο σε φέτες
8-10 κ.σ. σάλτσα πέστο αλά pandespani
20 γραμ. κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Παρασκευή: Προθερμαίνετε το γκρίλ στους 200 βαθμούς. Γυρνάτε ανάποδα τα πορτομπέλο και απλώνετε με το κουτάλι από μια κουταλιά πέστο μέσα σε κάθε κοιλότητα. Βάζετε  3 λεπτές φέτες chevre, μια κουταλιά πέστο από πάνω και προσθέτετε λίγα κουκουνάρια, αλάτι και τριφτό πιπέρι. Τα τοποθετείτε σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος και τα βάζετε κάτω απ’ το γκρίλ  για 10-12 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει ελαφρά.

Τα βγάζετε απ’ το φούρνο και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σερβίρισμα: Ένα μανιτάρι σε κάθε πιάτο, απλά και απέριττα.

Πηγή Συνταγές Pandespani

Σχόλια