«Πράσινα» κτήρια: συνάντηση Μπιρμπίλη-ΠΟΜΙΔΑ

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα ενημερώσουν και θα κινητοποιήσουν τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στα μέτρα της κυβέρνησης για αναβάθμιση της κατοικίας, όπως η Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον, το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, η Ταυτότητα Κτιρίου, κ.ά., συζήτησαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη (18/11), στο ΥΠΕΚΑ.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη συντονισμένη δράση που θα μπορούσαν να έχουν από κοινού, ώστε να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης ακινήτου για όλες τις εναλλακτικές που ανοίγονται μπροστά του για την αναβάθμιση της κατοικίας.

Τέτοιες είναι η ανάγκη εκπόνησης ενεργειακών μελετών και έκδοσης σχετικών πιστοποιητικών και τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ για τις εργασίες αναβάθμισης.

Ακόμη, συζήτησαν για τη δυνατότητα που δίνεται στον πολίτη να ενταχθεί στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα του ακινήτου του, καθώς και για το μέτρο της Ταυτότητας Κτιρίου και πώς αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να έχουν τη μέγιστη ωφέλεια για τους ιδιοκτήτες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, επανέλαβε την πρόθεσή της για συνεργασία με την ΠΟΜΙΔΑ, η οποία μπορεί να αποτελέσει αρωγό στα προγράμματα του ΥΠΕΚΑ και να συμβάλει στην απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών, μέσω της ανάπτυξης ενός διαλόγου και την ανταλλαγή προτάσεων.

Για το econews

Newslink

Σχόλια