"Μαζί για τα πετρέλαια του Αιγαίου" λέει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας

1
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για οικονομική-ενεργειακή συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μίλησε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και επικεφαλής των διαπραγµατεύσεων της γείτονος με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεµέν Μπαγίς.

Απαντώντας στη διαχρονική τουρκική απειλή του casus belli στο Αιγαίο ο κ. Μπαγίς  είπε πως πως όπου δεν καταφέρουν οι δύο χώρες να φθάσουν σε συµφωνία, δηλαδή «σε διαφιλονικούµενες περιοχές, να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου που µπορούν να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης. Μπορούµε να µετατρέψουµε τα προβλήµατα σε ευκαιρίες. Είναι σηµαντικό που έχουµε οµάδες που ασχολούνται µε τεχνικά ζητήµατα, αλλά το 99% των προβληµάτων θα λυνόταν τη µέρα που η Τουρκία θα γινόταν µέλος της Ε.Ε.».

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, του οποίου οι δηλώσεις φιλοξενούνται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», είπε ακόμα ότι το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος µπορούν να γίνουν «ένας παράδεισος τουρισµού και εισοδήµατος για όλες τις εµπλεκόµενες χώρες», όταν και εφόσον επιλυθούν οι διαφορές.

Ο κ. Μπαγίς μίλησε ακόμα για το Κυπριακό, το ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γείτονα, ενώ εκτίμησε πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών τόσο από πλευράς ηγεσιών όσο και ωρίμανσης της κοινής γνώμης.

Για το econews

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλός είναι αυτός. Θέλει να βγάλει πετρέλειο στη δικιά μας την αυλή. Γιατί ρε δεν πας να βγάλεις πετρέλαιο στη δικά σου αυλή; Αυτό που είναι στη δικιά μου θέλω να το βγάλω εγώ. Όποτε γουστάρω και χωρίς να δίνω λογαριασμό στους γειτόνους.

Comments are closed.