Κίνα: ένα παιδί… κι ένας σκύλος ανά οικογένεια

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τριάντα χρόνια έπειτα από την υιοθέτηση της αμφιλεγόμενης πολιτικής του «ενός παιδιού» για τη συγκράτηση της αύξησης του πληθυσμού, οι νομοθέτες σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν την πολιτική του «ενός σκύλου», απαγορεύοντας στους φιλόζωους να φιλοξενούν περισσότερα από ένα κατοικίδια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, αξιωματούχοι στη Σαγκάη προσανατολίζονται στην ψήφιση νέου νόμου που θα επιτρέπει σε κάθε νοικοκυριό να φροντίζει μόνο ένα σκύλο, εξαιτίας της έλλειψης ελεύθερου χώρου στην πυκνοκατοικημένη πόλη.

Με βάση τον προτεινόμενο νόμο, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να στειρώσουν τα σκυλιά τους και να δώσουν για υιοθεσία τα κουταβάκια σε διάστημα τριών μηνών από τη γέννησή τους. Αν κάποιος δεν καταφέρει να δώσει τα κουταβάκια για υιοθεσία, τότε είναι υποχρεωμένος να τα στείλει σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση «καταφύγια σκύλων».

Αν ο νόμος υπερψηφιστεί, θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν τα 1.000 γιουάν.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες πολιτικές ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε άλλες κινεζικές πόλεις.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας, το 2008 στη Σαγκάη ζούσαν 18,9 εκατομμύρια άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο είχε 2.978 κατοίκους. Την ίδια χρονιά στην πόλη υπήρχαν 800.000 σκύλοι.

Οι φιλόζωοι της Σαγκάης προειδοποιούν ότι η προτεινόμενη πολιτική δεν θα εφαρμοστεί εύκολα και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ζώων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια