"Απολύστε δημοσίους υπαλλήλους" καλεί την κυβέρνηση ο Δασκαλόπουλος

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να σταματήσει να εργάζεται προς όφελος των δημοσίων και εις βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Mιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, o κ. Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για κωλυσιεργία στις μεταρρυθμίσεις, σημαντικότερη των οποίων θεωρεί την περιστολή του γιγαντωμένου δημοσίου τομέα που απομυζά τεράστιο μέρος των εθνικών πόρων.

Ο κ. Δασκαλόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως το ελληνικό είναι «ένα Κράτος που συμπαρασύρει στη χρεοκοπία του την παραγωγική ιδιωτική οικονομία, την κοινωνία, καθώς και την αναπτυξιακή μας προοπτική. Αν δεν επιδειχθεί το αναγκαίο πολιτικό σθένος ώστε να προχωρήσουμε στη δραστική περικοπή του και αναδιάρθρωσή του με την κατάργηση θέσεων, οργανισμών, νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, επιτροπών και οφικίων, η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας θα πέσει στο κενό και με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχεύσουμε συλλογικά και ατομικά» και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα κράτος που «απομυζά από το κοινωνικό σύνολο τεράστιους πόρους προς όφελος των συντεχνιών του δημοσίου και των ποικιλώνυμων κρατικοδίαιτων συμφερόντων».

Τέλος έθεσε θέμα αναδιάταξης των προτεραιοτήτων του Μνημονίου με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη, το οποίο συνόψισε σε τρία σημεία:

Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2010 και το 2011 εμφανίζεται από αμφίβολη έως αδύνατη, ενώ η λήψη πρόσθετων φορολογικών ή εισοδηματικών μέτρων και δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα διαταράξει επικίνδυνα την κοινωνική σταθερότητα.

• Απαιτείται η επιτάχυνση όλων των προβλεπόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, η άμεση λήψη των μέτρων που προωθούν την εξωστρεφή ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την πλήρη και ταχεία υλοποίηση.

• Ο περιορισμός του Κράτους πρέπει να αποτελεί τον σκληρό πυρήνα των μεταρρυθμίσεων και η απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας τον σκληρό πυρήνα της επιστροφής στην ανάπτυξη.

Πηγή i-live news

Σχόλια