Διεθνές Βραβείο «Αριστοτέλη Ωνάση για την προστασία του Περιβάλλοντος»

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο Αμβούργο θα μεταβεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, για την απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Αριστοτέλη Ωνάση για την προστασία του Περιβάλλοντος».

H σύσκεψη της Επιτροπής απονομής του Διεθνούς Βραβείου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και Τετάρτη 15 & 16 Νοεμβρίου.

Το διεθνές αυτό βραβείο απονέμεται φέτος στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East (FoEME Φίλοι της Γης της Μέσης Ανατολής).

Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε πρόσωπα και φορείς που προσφέρουν εξαιρετικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 250.000 ευρώ.

Επίσης η πόλη του Αμβούργου (Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2011) επιλέχθηκε για πρώτη φορά για να φιλοξενήσει την τελετή λόγω της διεθνούς διάκρισης και αναγνώρισής της στα θέματα ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι η FoEME είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο της οποίας συνεργάζονται με ιδιαίτερη επιτυχία Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί πάνω στο μείζον ζήτημα της προστασίας και διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια