Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 2010: τι έγινε στις Περιφέρειες

0
70

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των περιφερειακών εκλογών με τους υποψηφίους που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ να κερδίζουν σε οκτώ περιφέρειες και αυτοί της Νέας Δημοκρατίας σε πέντε.

Αναλυτικότερα, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις  περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τον Αρ. Γιαννακίδη, της Αττικής με το Γιάννη Σγουρό, του Βορείου Αιγαίου με το Νάσο Γιακαλή, της Δυτικής Ελλάδας με τον Απ. Κατσιφάρα,της Κρήτης με το Σταύρο Αρναουτάκη (είχε εκλεγεί την πρώτη Κυριακή) του Νοτίου Αιγαίου με το Γιαννη Μαχαιρίδη (είχε εκλεγεί την πρώτη Κυριακή) της Πελοποννήσου με τον Πέτρο Τατούλη (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ) και της Στερεάς Ελλάδος με τον Κλέαρχο Περγαντά.

Αντίστοιχα, η ΝΔ κέρδισε τη Δυτική Μακεδονίαμε το Γ. Δακή, την Ήπειρο με τον Αλ. Καχριμάνη (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ), τη Θεσσαλία με τον Κ. Αγοραστό, των Ιονίων Νήσων με το Σπ. Σπύρου (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ) και της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι έξι από τους εκλεγέντες περιφερειάρχες (Γιάννης Σγουρός, Γιώργος Δακής, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Γιάννης Μαχαιρίδης και Κλέαρχος Περγαντάς είναι ήδη νομάρχες και θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους υπό το νέο αξίωμα.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα όπως τα δίνει το υπουργείο Εσωτερικών έχουν ως  εξής:

-Στην Περιφέρεια Αττικής, με περίπου το 99,70 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνει το 52,86% και ο κ. Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ) το 47,14%.

-Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με περίπου το 99,5 % των τμημάτων ενσωματωμένο, ο κ. Αριστείδης Γιαννακίδης (ΠΑΣΟΚ) παίρνει το 51,50%.
και ο κ. Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ) με 48,50%.

– Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με περίπου το 99,92 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Ψωμιάδης (ΝΔ) παίρνει το 52,56 % των ψήφων και ο κ. Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ) το 47,44 %.

-Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο 100% των τμημάτων ο κ. Αθανάσιος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ) παίρνει περί το 50,77% και ο κ. Παύλος Βογιατζής (ΝΔ) παίρνει το 49,23 % περίπου.

-Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με ενσωματωμένο το 99.89 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει το 56,65% ενώ ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου (ΝΔ) παίρνει το 43,35% των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Γιώργος Δακής (ΜΔ) παίρνει το 51,81% των ψήφων και ο κ. Γιάννης Παπαϊορδανίδης (ΠΑΣΟΚ) το 48,19 % των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με περίπου το 99,87 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Περγαντάς Κλέαρχος (ΠΑΣΟΚ) παίρνει το 52,92 % των ψήφων ενώ ο κ. Χειμάρας Αθανάσιος (ΝΔ)  παίρνει το 47,08 % των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Τατούλης (ΠΑΣΟΚ) παίρνει το 52,53% των ψήφων ενώ ο κ. Δράκος (ΝΔ) το 47,47%.

-Στην Περιφέρεια  Ηπείρου με ενσωματωμένο το 100 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Καχριμάνης (ΝΔ) παίρνει περίπου το 55,04% των ψήφων και ο κ. Αργύρης (ΠΑΣΟΚ) περίπου το 44,96% των ψήφων.

-Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ενσωματωμένο το 100 % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Σπυρίδων (ΝΔ) πήρε το 50,8 % των ψήφων ενώ, ο κ. Μπεριάτος (ΠΑΣΟΚ) το 49,2%.

Πηγή: i-live news

Σχόλια