Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 2010: θρίλερ στους μεγάλους δήμους

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δείχνουν εξελίσσονται σε θρίλερ οι αναμετρήσεις στους τρεις μεγάλους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονικής.

Στο δήμος της Αθήνας ότι προηγείται ο κ. Καμίνης με 50,7% και ακολουθεί ο κ. Κακλαμάνης με 49,2%.

Στο δήμο του Πειραιά προηγείται ο κ. Μιχαλολιάκος με 52,5% και ο κ. Μίχας παίρνει 47,5%.

Στο δήμο της Θεσσαλονίκης προηγείται ο κ. Γκιουλέκας με 50,7% και ο κ. Μπουτάρης 49,3%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία GPO για λογαριασμό του MEGA, δείχνει ότι υπάρχει προβάδισμα στην περιφέρεια Αττικής του Γιάννη Σγουρού, έναντι του Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρει  δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», τα  αποτελέσματα της δημοσκόπησης προέκυψαν με βάση την διευκρινισμένη ψήφο των πολιτών που ρωτήθηκαν.

Κατά τον αναλυτή του MEGA, Τάκη Θεοδωρικάκο, στους τρεις μεγάλους δήμους, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι οριακό, περίπου στο 50-50.

Σε ερώτημα σχετικά με το κριτήριο, το οποίο έλαβαν υπόψη οι ψηφοφόροι, το 55,9% δήλωσε ότι ήταν αυτοδιοικητικό, έναντι 41,2% ότι ήταν πολιτικό, ενώ το 3% δήλωσε Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ.

Σε άλλο ερώτημα για το αν η προσέλευση στην κάλπη του β” γύρου έγινε προκειμένου να στείλει μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, το 39,4% δηλώνει «ναι», έναντι 40,7% που δηλώνει το αντίθετο.

Για το αν ο πρωθυπουργός έλαβε το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών, το 61,5% δηλώνει όχι/μάλλον όχι, έναντι 33,2% που δηλώνει ναι/μάλλον ναι.

Αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό στο ίδιο ερώτημα για τον πρόεδο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά: το 61,9% δηλώνει ότι δεν το έλαβε, έναντι 30,9% που δηλώνει ότι το έλαβε.

Πηγή i-live news

Σχόλια