Εκατοντάδες οι αιτήσεις για το Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Περισσότερα από 500 άτομα υπέβαλλαν αίτηση για την κάλυψη των θέσεων των Eνεργειακών Eπιθεωρητών, που θα στελεχώσουν το ειδικό Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο μεταξύ, οι αιτήσεις για την απόκτηση της ικανότητας του Eνεργειακού Eπιθεωρητή κτηρίων έχουν ξεπεράσει τις 6.000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, σε ότι αφορά το πρώτο Σώμα, την ΕΕΥΠΕΝ, την Γενική Επιθεώρηση θα στελεχώσουν 15 άτομα, ενώ 55 άτομα θα συγκροτήσουν τους τομείς Νότιας και Βόρειας Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τους μηχανικούς που θα πιστοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από το νέο τρόπο αδειοδότησης και μεταβίβασης ακινήτων, η μεγάλη προσέλευση δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην κατασκευαστική βιομηχανία, αλλά και την στροφή των νέων επιστημόνων σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την «αειφορία».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πηγές του ΥΠΕΚΑ αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών να μπορεί μέχρι το τέλος του έτους να έχει ικανό αριθμό ατόμων, ώστε να μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει απρόσκοπτα και οι τράπεζες να είναι σε θέση να εγκρίνουν τα δάνεια του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ οίκον».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια