Πυροβόλησαν νεογέννητο κοάλα 15 φορές

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μάχη για τη ζωή δίνει ένα νεογέννητο κοάλα που φέρει σοβαρά τραύματα από αεροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το μικρό κοάλα βρέθηκε δίπλα στη νεκρή μητέρα του μια εβδομάδα μετά την επίθεση.

Οι δράστες πυροβόλησαν τη μητέρα του μέχρι θανάτου και τη μικρή «Frodo» 15 φορές.

Οι σφαίρες διαπέρασαν ζωτικά της όργανα, ενώ η «Frodo» φέρει τραύματα και στο κρανίο.

Μέχρι στιγμής, οι κτηνίατροι του κέντρου διάσωσης κατάφεραν να αφαιρέσουν επτά σφαίρες από το άτυχο ζώο, το οποίο υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η «Frodo», που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Άγριας Ζωής της Αυστραλίας, είναι σε σταθερή κατάσταση και τρώει φύλλα μόνη της.

«Σε αυτό το στάδιο δεν θα πραγματοποιήσουμε άλλη επέμβαση. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κατάστασή της και θα αποφασίσω αργότερα αν το ζώο πρέπει να υποβληθεί σε νέα επέμβαση», δήλωσε ο κτηνίατρος που έχει αναλάβει τη φροντίδα της.

Το κοάλα ανακηρύχθηκε προστατευόμενο είδος στην Αυστραλία το 1937.

Σε δηλώσεις της η Ντέμπορα Τάμπαρτ από το Ίδρυμα της Αυστραλίας για τα Κοάλα, επισήμανε ότι οι επιθέσεις σε κοάλα είναι σπάνιες, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι «το περιστατικό θα αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με τους πολυάριθμους κινδύνους που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο είδος».

«Περίπου 25.000 κοάλα πέθαναν από την ασιτία, τις επιθέσεις σκύλων και την καταστροφή των οικοτόπων τους τα τελευταία 20 χρόνια. Αν αυτά που συμβαίνουν στα κοάλα συνέβαιναν στους σκύλους ή τις γάτες, ο κόσμος θα είχε ξεσηκωθεί», τόνισε η κ. Τάμπαρτ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια