Κόλπος Μεξικού: ευθύνες σε 3 εταιρείες για την περιβαλλοντική καταστροφή

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Έκθεση της επιτροπής του Λευκού Οίκου για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, καταλογίζει ευθύνες που έγινε σε τρεις μεγάλες πετρελαικές εταιρείες, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι έγιναν σοβαρά λάθη και παραλήψεις σε θέματα ασφαλείας , τα οποία οδήγησαν στη τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι τρεις εταιρείες είναι η BP, η Transocean και η Halliburton.

«Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη ασφαλείας στην πετρελαιοπηγή», δήλωσε ο Bill Reilly από την Επιτροπή του Λευκού Οίκου.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, έχασαν τη ζωή τους 11 εργάτες και διέρρευσαν 4,9 εκατομμύρια βαρέλια στη θάλασσα.

Ήταν η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες η ΒΡ και η Halliburton, γνώριζαν πριν την έκρηξη ότι το τσιμέντο μέσα στο πηγάδι ήταν ασταθές, αφού είχαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των ελέγχων που είχαν γίνει.

Συνεχίζοντας, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι το ελαττωματικό τσιμέντο ίσως συνέβαλε στην έκρηξη που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Οι αναφορές της Επιτροπής έρχονται μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του Fred Bartlit, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τα αίτια της καταστροφής στον Κόλπο, οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η ΒΡ θυσίασε την ασφάλεια έναντι του κέρδους».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια