Δημοτικές εκλογές: ΛΑΟΣ και Μαντούβαλος στηρίζουν ΝΔ στο β’ γύρο

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματός του να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών  εκλογών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αντίθετα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε όχι στην υποψηφιότητα Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής στηρίζοντας το Γιάννη Σγουρό.

Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε Αθήνα, Πειραιά κι Θεσσαλονίκη τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο ενέκρινε τις τελικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας για το Δήμο Αθηναίων είπε πως δεν μπορεί να στοιχηθεί «με τον άνθρωπο που βγάζει μονομερώς αποφάσεις υπέρ των λαθρομεταναστών, που λέει ότι η ανακατασκευή των δημοτικών κτιρίων θα γίνει για να μείνουν οι παράνομοι μετανάστες» αναφερόμενος στον κ. Καμίνη, και υποστήριξε επίσης, ότι προσβάλλεται η Αθήνα από την παρουσία λαθρομεταναστών και ως εκ τούτου «δεν μπορούμε να στηρίξουμε Καμίνη».

Στο δήμο Θεσσαλονίκης θα στηρίξει τον Κώστα Γκιουλέκα γιατί όπως είπε, ο κ.Μπουτάρης είναι της λογικής «Ρεπούση και Δραγώνα».

Στον δήμο Πειραιά ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως μπορεί να ψηφιστεί ένας άνθρωπος που – όπως υποστήριξε – δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες του Πειραιά. Είπε ότι ο κ. Μίχας «έσκιζε τα κοστούμια του τότε με την Κόσκο» και δεν έβλεπε ότι τα συμφέροντα του Πειραιά, τα οποία προωθούσε – όπως είπε – η παρουσία των κινέζων στο λιμάνι.

Την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου στον Πειραιά και αυτή του Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως θα στηρίξει και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» Πέτρος Μαντούβαλος.

Ωστόσο, ορισμένα μέλη του συνδυασμού του τάχθηκαν υπέρ του Γιάννη Μίχα.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:«Δυστυχώς οι εκβιασμοί και τα διλήμματα του κ. Παπανδρέου στέρησαν σε εμάς τη δυνατότητα να εισέλθουμε στο δεύτερο γύρο. Θα περίμενε κανείς τώρα να προβούμε σε άμεση και παραδειγματική τιμωρία όσων μας έβλαψαν, εκείνων που μας αδίκησαν. Δεν είναι όμως ώρα επί του παρόντος. Μας αρκεί η λαϊκή δικαίωση. Τώρα προέχει η επισφράγιση της ανοδικής πορείας της παράταξης εντός των κόλπων της οποίας γεννηθήκαμε και εκτραφήκαμε. Γι΄ αυτό με ευθύτητα και ανιδιοτέλεια δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τις επιλογές της ΝΔ κατά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο κ. Μαντούβαλος σημειώνει ότι «εγώ και οι συνεργάτες μου συμπαραστασσόμεθα στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον Πειραιά και του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και καλούμε όσους μας ψήφισαν να πράξουν το ίδιο».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής Μαντούβαλου στη Νέα Δημοκρατία με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει πως ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής «έκανε την υπέρβασή του και απέδειξε πως έχει παραταξιακή συνείδηση».

Για το i-live news

Newslink

Σχόλια