Διαρροή τοξικών αποβλήτων σε ΧΥΤΑ

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ευρωπαϊκές διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση διαρροής τοξικών αποβλήτων από το ΧΥΤΑ Κατερίνης, ένα θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το θέμα έφτασε στην Κομισιόν, ενώ ήδη άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγείλει η Εισαγγελία.

Επίσης, η υπόθεση έχει φτάσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και το WWF, ενώ σχετική ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

Από την αστυνομία ήδη έχουν κληθεί και έδωσαν καταθέσεις για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Κατερίνης, τα δύο πρώτα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του Ν. Πιερίας, ενώ αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες άλλα τέσσερα μέλη της.

Τα μέλη υποστήριξαν ότι ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προβλέπει καθημερινή κάλυψη των απορριμμάτων με χώμα ύψους 15 εκατοστών, από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν σκεπάστηκε με χώμα ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Κατερίνης) και ο προϊστάμενος του ΧΥΤΑ.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά των εθελοντών η Εισαγγελία Κατερίνης, έδωσε εντολή για άμεση αυτοψία από την αρμόδια διεύθυνση της νομαρχίας.

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για διαρροή εκατοντάδων κυβικών τοξικών αποβλήτων από το ΧΥΤΑ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια