Συλλογή επικίνδυνων αποβλήτων από το Δήμο Μεσσαπίων

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Την συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων σε έξι σημεία των Δήμων Μεσσαπίων και Διρφύων που θεωρούνται η πηγή της ρύπανσης με εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα στο πόσιμο νερό, αναλαμβάνει μεσούσης της προεκλογικής περιόδου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων αφορά τέφρα αλουμινίου, πετρελαιοειδή κατάλοιπα, αμίαντος και ρυπασμένο έδαφος καθώς και τη  μελέτη αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων από τις παρακάτω θέσεις:

-Σε επικλινή δασική έκταση στην περιοχή «Πύργος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριάδας του Δήμου Μεσσαπίων και κατάντη του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στο λατομείο της Λάρκο.

-Σε επικλινή δασική έκταση στη θέση «Γούρνα» του Δημοτικού Διαμερίσματος  Καμαρίτσας  του Δήμου Μεσσαπίων και κατάντη του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμαρίτσας.

-Σε δασική έκταση στην περιοχή «Καμίνι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυπαρισσίου του Δήμου Μεσσαπίων κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου Κυπαρίσσι-Σταυρός και σε απόσταση 700μ από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κυπαρίσσι.

-Σε δασική έκταση στη θέση «Μπαλιμπάρι-Κουτσουρή» , στα όρια των Τοπικών Διαμερισμάτων Καστέλλας και Σταυρού του Δήμου Μεσσαπίων, σε αγροτικό δρόμο κάθετο στην οδό Σταυρού-Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού.

-Σε εγκαταλελειμμένο χοιροτροφείο πλησίον των υδρευτικών γεωτρήσεων στη θέση «Γοργοεπηκόου» του Δήμου Μεσσαπίων.

-Σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας  της εταιρείας «Μιχαήλ Θ. Κούλη» στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Πάλιουρα του Δήμου  Διρφύων.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 700.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου   2007-2013.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχόλια