Οι Ναυτίλοι της HELMEPA υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – ΗELMEPA ανακοίνωσε πως η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έθεσε υπό την αιγίδα της τους «Ναυτίλους της HELMEPA», τη νέα κατηγορία εθελοντών-μελών για νέες και νέους ηλικίας 13-30 ετών.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα να ενημερωθούν για τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη χώρα μας και τη ζωή στον πλανήτη γενικότερα, τις ναυτιλιακές μεταφορές, την επιστημονική έρευνα και τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται με σκοπό τη βιώσιμη αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων, καθώς και για τις προοπτικές σταδιοδρομίας στα επαγγέλματα της θάλασσας.

Παράλληλα, οι Ναυτίλοι της HELMEPA καλούνται να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις για την προστασία ακτών και θαλασσών.

Έτσι, νέοι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα που στο παρελθόν είχαν λάβει μέρος, ως μέλη, στο πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA», μπορούν τώρα να συνεχίσουν την περιβαλλοντική τους δραστηριοποίηση ως σύνδεσμοι της HELMEPA με την τοπική κοινότητα στις περιοχές τους.

Η επικοινωνία με τα μέλη γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου του προγράμματος www.helmepacadets.gr και του μηνιαίου ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου (e-bulletin) «Το Περισκόπιο των Ναυτίλων».

H συνεργασία με τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με τη συμμετοχή της HELMEPA στο πρόγραμμα «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα 2010», που υλοποίησε η Γ.Γ. Νέας Γενιάς σε συνεργασία με Ναυτικούς και Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους όλης της χώρας.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ανταλλαγή συνδέσμων (link) μεταξύ των websites του προγράμματος «Ναυτίλoι» και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς www.neagenia.gr, ενώ σχεδιάζεται η υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων το 2011, που έχει οριστεί από το Συμβούλιο της Ε.Ε. ως «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού».

Το Πρόγραμμα «Ναυτίλοι της HELMEPA» υλοποιείται σε συνεργασία και με την οικονομική συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd’s Register Educational Trust (The LRET), το οποίο έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία, σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

Νέοι και νέες που ενδιαφέρονται να γίνουν Ναυτίλοι μπορούν να εγγραφούν δωρεάν ηλεκτρονικά ή να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, τηλ: 210-9343088, email: info@helmepacadets.gr.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια