ΗΠΑ: μέτρα για την ενεργειακή θωράκιση κτιρίων

0
26

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μέτρα για την ενεργειακή θωράκιση κατοικιών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας θα ανακοινώσει την Τρίτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Joe Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα Reuters.

Ο στόχος των νέων μέτρων είναι διπλός. Ειδικότερα  επιδιώκεται η εξοικονόμηση χρημάτων για τα φτωχότερα νοικοκυριά μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, αλλά και η ενίσχυση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.

«Το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει τόσο τις κατασκευαστικές εταιρείες όσο και τους χαμηλοεισοδηματίες, που θα εξοικονομήσουν χρήματα και ενέργεια», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Joe Biden.

Η ενίσχυση, υπό μορφή δανείου, θα χρησιμοποιηθεί για τη θερμομόνωση της στέγης και την αντικατάσταση κουφωμάτων ώστε το σπίτι να διατηρείται ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Τα δάνεια θα έχουν ορίζοντα αποπληρωμής μέχρι και είκοσι χρόνια.

Ο Μπάρακ Ομπάμα, που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να μειώσει το ποσοστό ανεργίας που αυτή τη στιγμή αγγίζει το 9,6%, ελπίζει ότι ο ενεργειακός τομέας και οι πράσινες τεχνολογίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια