Συγκρούσεις για το τρένο με τα πυρηνικά απόβλητα στη Γερμανία

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σοβαρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Γερμανία μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, στην Κάτω Σαξονία, με αφορμή τη διέλευση του τρένου το οποίο μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα για αποθήκευση από τη Γαλλία.

Κοντά στην πόλη Dannenberg σημειώθηκαν επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και ακτιβιστών, από όπου περνούσε το τρένο που μεταφέρει το ραδιενεργό φορτίο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του AFP, περίπου 1.000 ακτιβιστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς κοντά στο Dannenberg, όπου ήταν ο τερματικός σταθμός του τρένου, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της αστυνομίας.

«Οι ακτιβιστές έκαναν χρήση χημικών σπρέι. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση γκλοπς και αντλιών νερού», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έγιναν συλλήψεις, υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά δεν γνωρίζω ακόμη τον ακριβή αριθμό των ατόμων».

Ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι στην πόλη Lueneburg, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Γερμανίας, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών και υπήρχαν τραυματισμοί.

«Τραυματίστηκαν αστυνομικοί και ακτιβιστές, αλλά δεν είμαι σε θέση να πω αριθμούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μια διαδηλώτρια κοντά στην πόλη Harlingen, τραυματίστηκε από το άλογο ενός αστυνομικού και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Κατά μήκους της σιδηροδρομικής γραμμής στο Harlingen, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Περίπου 250 ακτιβιστές προσπάθησαν να «σαμποτάρουν» τη διέλευση του τρένου, αφαιρώντας το χαλικόστρωμα των σιδηροτροχιών από τις ράγες.

Το τρένο μεταφέρει 123 τόνους ραδιενεργού φορτίου.

Το ραδιενεργό φορτίο θα μεταφερθεί με φορτηγά από το Dannenberg σε σταθμό αποθήκευσης στην πόλη Gorleben.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια