Βρετανία: πτώση 93% στις παραγγελίες ανεμογεννητριών το 2013

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι παραγγελίες για ανεμογεννήτριες στη Βρετανία αναμένεται να μειωθούν σημαντικά τον επόμενο χρόνο, γεγονός που απειλεί  την πρόσφατη ανάπτυξη του αιολικού τομέα και εξανεμίζει τις ελπίδες για δημιουργία 10.000 πράσινων θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, οι αναλυτές αναμένουν πτώση της τάξης του 93% στην ανέγερση νέων υπεράκτιων αιολικών πάρκων το 2013, σε σύγκριση με το 2012.

Οι κατασκευάστριες εταιρείες αιολικών πάρκων φοβούνται ότι η ύφεση στον αιολικό τομέα θα διαρκέσει αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

Η Βρετανία πρόσφατα ξεπέρασε τη Δανία και ανακηρύχθηκε ηγέτιδα δύναμη στην εκμετάλλευση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, αφού σχεδιάζει έργα που θα τριπλασιάσουν την ισχύ της τα επόμενα δυο χρόνια.

Ωστόσο, από το 2013 το σκηνικό αλλάζει και οι ειδικοί προβλέπουν μόνο 90 MW νέας εγκατεστημένης ισχύος, σε αντίθεση με το 2012 που προβλέπουν  1.368Mw.

Η παραγόμενη ενέργεια από την εγκατεστημένη ισχύ το 2013 θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει 30.000 νοικοκυριά κάτω από ιδανικές συνθήκες, όμως δεν θεωρείται ικανοποιητική για μια χώρα που διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον αιολικό τομέα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια